Буратино вагонка Алматы
Бөліп төлеу Қоңырауды сұрау
0

Өзіңіздің аспаздық тағамдарыңызды грильде «жасамас» бұрын қауіпсіздік стандарттарын тексеріп алыңыз

Алматы – Қазақстанның бірегей қалаларының бірі. Бұл көптеген артықшылықтарды біріктіретін әдемі көркем қала: жағымды және жылы шырайлы климат, жігерлі мәдени өмір, сергек атмосфера (саябақтар, субұрқақтар, Арбат, сәнді сауда үйлері), тамаша қызмет, қолдау көрсететін адамдар және әрине табиғаттың керемет әсемдігі!

Мұндағы табиғат таңғажайып әдемі – таңғажайып әдемі таулар адамдарды жыл бойы қуантады, өйткені қыста тау шыңдарымен шанамен серуендеуге болады, көктемде, күннің ерте сәулесімен, бәрін сүйікті мамыр күні күтіп тұр, ал жаз – пикниктер үшін тамаша мүмкіндік!

Сондықтан біздің қаланың тұрғындары мен қонақтарының көпшілігі қала сыртында пикниктер өткізгенді ұнатады, әсіресе жақында, әдеттегі барбекюлерден басқа нарықта жаңа керемет құрылғы пайда болды – гриль !

Пісірудегі бұл нәрсе салыстыруға келмейді, өйткені сіз оған пайдалы заттарды сақтай отырып, тағамдарды пісіру, қайнату, қуыру, пісіру сияқты түрлі тағамдарды пісіре аласыз. Грильдерді пайдалану өте қарапайым, сыртқы түрі өте тартымды және әдетте өте салқын. Сонымен қатар, олардың бағасы айтарлықтай ақылға қонымды (шамамен 30000 теңгеден және одан жоғары), және оларды сатып алу қиын емес, тек барбекю материалдары !

Әрине, газ торлары немесе басқа қондырғыларды сатып алу арқылы Жанармай, сіз олардың тек бірінші дәрежелі сапасын ғана емес, сонымен қатар өрт (өрт) қауіпсіздігінің барлық стандарттарына сәйкестігін көрсететін әртүрлі құжаттарды алатын боласыз, дегенмен сіз сақтайтын белгілі бір қауіпсіздік техникасы бар!

Бұл әдіс грильдер пайдаланған кез-келген маусымға қатысты.

ГРИЛЬДЕРДІ ҚАУІПСІЗ ПАЙДАЛАНУДЫҢ НЕГІЗГІ ЕРЕЖЕЛЕРІ!

газ торы сатып алып, келесі жағдайларды есте сақтаңыз:

Жабдықты ұзақ уақыт бойы пайдаланбасаңыз, шлангтардың қаншалықты тығыз (тығыз) екенін тексеріңіз.

Тек қақпағы ашық болған кезде оттықтарды қосуға болады.

газ картридждерін тек ашылғанда немесе дұрыс болғанда ғана сақтаңыз. желдетілетін ғимараттар. Толтыру кезінде қауіпсіздік шараларын сақтау қажет.

Газ торлары өздерін тазаламайды, сондықтан жабдықты таза ұстаңыз. Бұл майдың қалдықтарынан ғана емес, сонымен қатар жәндіктерден немесе ыдыс-аяқтардағы артық иістерден от алу мүмкіндігін толығымен жояды.

Мұндай гриль тек ашық ауада қолданылуы керек.

Егер өрт пайда болса, желдеткіш саңылауларын және грильдегі қақпақты жабыңыз. Ешбір жағдайда жалынның жергілікті жерлеріне су құймаңыз, бұл үшін арнайы өнімдерді немесе сода қолданған дұрыс.

Егер сіздің үйіңізде көмір грилі болса, орнатыңыз көшеде, беті толығымен тегіс болатындай етіп (шығыңқы жерлер мен көлбеу жерлер жоқ). Көмір грильдерін жабық ғимараттарға (бөлмелерге) орналастыруға болмайды!

Барбекюге арналған орынды жоспарлағанда, жанғыш заттардан және балалардан, сондай-ақ балалардан немесе үй жануарларынан жеткілікті орын қалдыру туралы ойлануды ұмытпаңыз.

Тек жоғары сапалы және қауіпсіз сұйықтықтарды қолдана отырып, тұтану өнімдерімен жұмыс жасағанда сақ болыңыз.

Жаяу серуендеуге шыққанда, көмір өңделмес бұрын суыту керек екенін ұмытпаңыз.

Жоюға дейінгі шамамен 11 сағат!

ГРИЛЬ ЖӘНЕ ТАМАҚҚА АРНАЛҒАН ЖАЛПЫ ҰЙЫҚТАР.

Грильді таңдағанда, оның болашақ орналасуын қарастырыңыз: оны көлбеу жерге, сымдарға, электр құрылғыларына немесе дәлізге қоймаңыз.

Оны қолданған кезде шашты бас киімнің астына жинап, арнайы алжапқыш киген дұрыс. Сондай-ақ, сіздің арсеналыңызда қолғаптар мен ұзын тұтқалары бар құралдар (отқа төзімді) болуы керек.

Темекі шегетін адамдар немесе «алкогольдің» әсерімен, сондай-ақ грильде тәжірибесі жеткіліксіз аспаздармен ешқандай байланысы жоқ. Сонымен қатар, балаларды және үй жануарларын грильден аулақ ұстаңыз.

Жағдайдың өз бетімен кетуіне жол бермей, ыстық грильді көріңіз.

Азық-түлік қауіпсіздігі туралы мынаны айтуға болады:

Әрдайым қолдарыңызды қадағалаңыз – кез-келген тағамды одан әрі дайындау үшін оларды өңдеу кезінде олар таза болуы керек.

Пісіру құмын немесе етті ас үйде емес, тоңазытқышта жасау керек.

Пісірілген тамақ пен шикі тағам бір-бірімен байланысқа түспес үшін бөлек тізімдемеде сақталуы керек.

Шикі балық немесе ет өнімдерін күнге немесе ыстық бөлмеге қалдырмаңыз.

Шикі балықпен, етпен немесе құс етімен байланысқан кезде міндетті түрде қолыңызды жуыңыз, сонымен қатар құрылғыларды арнайы құралмен өңдеңіз, содан кейін бәрін таза сумен шайыңыз.

Құстарды термиялық өңдеу 80 градус, ал тартылған ет шамамен 70 С құрайды.

Грильде тағамдар жасау үшін тұздық екі бөлікке бөлінеді: біреуі қызмет ету үшін қалады, ал екіншісі тамақпен майланған.

Балық, құс немесе ет маринадталған тұздықты пайдалану үшін оны 30 секунд қайнатыңыз.