Буратино вагонка Алматы
Бөліп төлеу Қоңырауды сұрау
0

Грильде қыздыру немесе гриль жасау тәсілдері дұрыс жұмыс істей ме, маңызды ма!

Гриль жасау туралы не білеміз? Ия және сол уақытта жоқ! Мүмкін, адамға осындай сұрақ қоя отырып, біз жауаптардың стандартты тізімін алатын боламыз: сонымен қатар, гриль – бұл керемет нәрсе, ол жабылған тағамның дәмді тағамдарын дайындаудың мәні – ыдыссыз, темір торда қуыру! Бұл ауылда достарыңызбен пикник өткізіп, тәбетті шақыратын, керемет дәмді және пайдалы тағамдар алудың тамаша нұсқасы. Алайда, грильді үйде де қолдануға болады, бұл сізге байланысты.

Гриль жасау мәдениетінің өзі жақында Алматыда пайда болды, бірақ ол қазірдің өзінде тұрғындар арасында үлкен жетістіктерге қол жеткізді. Бұл түсінікті, өйткені грильдер көптеген артықшылықтарды бірден біріктіреді.

Алайда кейде адам туыстарын таңғажайып тағамдармен таңдандыру үшін гриль сатып алу идеясынан соншалықты шабыт алады. Интернеттен бұл туралы аздап оқығаннан кейін, оны бірден өзіңізге ұнайтын бағамен сатып алуға жүгіресіз.

Бұл жағдайда бәрі керемет сияқты көрінеді, гриль – бұл аспаздық әлемдегі керемет нәрсе, ақыр соңында сіз өзіңіздің брендті дизайныңызға ие болдыңыз – Weber немесе Char – Broil грильдері (мысалы)!

Алайда, қонақтар қазірдің өзінде дайын, ал сіздікі немесе сіздің стейктеріңіз «салқын» мейрамханалардағыдай шырынды емес, ал қозының аяғы толығымен күйіп кетті.
Сіздің « барбекю » кешіңіз бірінші класс болады, сонымен қатар сүйікті қонақтарыңызды шақырудан, гриль сатып алудан және дүкендегі өнімдер, сіз грильдегі температура туралы көбірек білуіңіз керек, ал гриль жасау тәсілдері туралы нақтырақ білуіңіз керек!

ГРИЛЬГА ТӘСІЛДЕРІ: ОЛ НЕ БОЛАДЫ және ОЛАР ТУРАЛЫ БІЛУ НЕГЕ МАҢЫЗДЫ?

Тікелей гриль жасау технологиясы – бұл тағамның дәмді тағамдарының әр түрлі температурасын білдіретін гриль түрінің өзгеруі. гриль алаңы, яғни сіз көмірді жағып немесе газ қыздырғышымен қуырасыз.

Бұл әдіспен қалыңдығы 5 см-ге жуық тағамды қолданған дұрыс, өйткені олар тезірек пісіп, грильде болған кезде одан да тәбетті болады.
Бұл вариацияда тағам шамамен 220-дан 330 С-қа дейінгі температурада өңделеді, ал пісіру уақытын азайту үшін тек қақпақты жауып қою керек, ыдыс-аяқтан шырынды дәм жоғалып кетпейді!

Температураның жоғарылауы режимі лезде тамақтың артық майды ериді және сізге қоңыр қыртысты береді және бұл шамамен 20-30 минутты алады.
Бұл шағын көлемді өнімдерді пісіруге өте ыңғайлы: кәуаптар, шұжықтар, кәуаптар, көкөністерден жасалған шашлыктар және тағы басқалар.

жанама гриль жасау технологиясы – бұл пісіруге ұқсас нұсқа, яғни жылу көздері шеттерінде орналасқан грильдер тағамның іштен «жетпей» сыртта күйіп кетуіне жол бермейді!

Егер сіз көмір грилін қолдансаңыз, көмір бөлгіштерді алыңыз. Бастапқыда, тамақ тең дәрежеде қызады, ал жылу бірден іске қосылмайды және сіздің гриль құрылғыңыз пешке ұқсас болады.

Бұл гриль үшін қолданылатын температура 150-ден 180 С-ге дейін өзгереді, бұл сізге көп көлемді тағамдар дайындауға мүмкіндік береді. Мұнда сіз әртүрлі ойындар, қойдың еті, тауық еті, қуырылған ет, көкөністер, индиш және олардың комбинацияларын дайындағанда жақсы нәтижеге қол жеткізесіз.

гриль жасаудың 50-50 технологиясы жылу көзін қондырғының бір жағына жылжытудан тұрады. Мұнда тамақ дайындайтын екі бөлім пайда болады екен. Алдын ала қуыру жылу көздерінен жоғары жылу арқылы жүзеге асырылады. Жанама бөлімде тендер өткенге дейін пісіру немесе жұмсақ күйдіру.

Бұл опциямен сіз орташа мөлшердегі тағамдарды керемет түрде дайындайсыз: олар соншалықты шырынды және жұмсақ болады, олар сіздің аузыңызда ериді! Сүйікті стейктерді дайындаудың керемет әдісі.