Буратино вагонка Алматы
Бөліп төлеу Қоңырауды сұрау
0

Грильді тиімді тазарту үшін қандай құралдармен қарулануға болады?

Күнделікті өмірде жаңа нәрселер пайда болған кезде біз не сезінеміз? Мысалы: сіз өзіңізге көптен армандаған немесе қонақ бөлмесіндегі кілемді ауыстыруға шешім қабылдаған таңғажайып костюм сатып алдыңыз ба, әлде сіз жаңа ас үй техникасымен «ұрып» алдыңыз ба?

Қандай болса да, сіз жаңа сатып алуларыңыздан қуаныш пен қуаныш толқынын сезінесіз! Бірақ адамның реттелгендігі соншалық, уақыт өте келе жаңа нәрсені иеленуден эйфория жоғалады және бұл біз үшін үйреншікті жағдайға айналады.

Егер бұл жағдай болса да, адам өзінің заттарына, мысалы, өзіне немесе ата-анасына қамқорлық жасағандай қамқорлық жасауы керек.

Бұл нені білдіреді? Ештеңе маңызды емес, тек сіз гигиена ережелерін сақтағаныңыз сияқты немесе егде жастағы әжеге көмектесу үшін оған баруыңыз керек, сондықтан сіздің костюміңіз немесе кілеміңіз үтіктеуді, жууды және тазалауды қажет етеді!

Бұл принцип өмірдің басқа бағыттарына, соның ішінде грильге қатысты. Өзіңізге керемет гриль сатып алғаныңызды елестетіп көріңіз. функционалды қоңыраулар мен ысқырықтар, ондағы кулинарлық дәмді тағамдар (тағамдар) соншалықты дәмді болып шығады, олар сіздің аузыңызда жасырынып тұрады, және грильді лас және ұқыпсыз лақтырған сайын!
Мұны істеу мүлдем мүмкін емес, өйткені блоктың өзі сізден кек алады! Мысалы, сіз көмір грилін ойын-сауық сапарына шығардыңыз және біз оған саңырауқұлақ қосылған балықты немесе етті қуырамыз, содан кейін гриль торы жабысқан тамақтың қалдықтарын, сүйкімді емес және жыртылған қоңыр қабықты қалдырады, содан кейін тағам таза тағамдардағыдай тәбетті де тартымды көрінбейді!

Көптеген адамдар грильді үнемі күтіп ұстаудың қажеті жоқ деп, бізбен дауласады, дейді олар, күйе не күйдірілген сайын, кәуап соғұрлым нәзік және хош иісті болады. Алайда бұл өтірік, және сіздің газ грильді (немесе қалыпты отынға арналған құрылғыны) таза ұстау өте маңызды, өйткені олар ұзаққа созылады. Сондай-ақ, тұздықтар, дәмдеуіштер, маринадтар мен араластырғыш сұйықтықтарды пайдалану торларда жылуды жоғарылатуға мүмкіндік береді, олар кейіннен түтінмен жабылады. Нәтижесінде, ет тағамдары торға мықтап «жабысып» күйіп кетеді! Сонымен қатар, тамақ қалдықтары әрқашан жағымсыз микробтардың көзі болып табылады!

ГРИЛЬ КҮТУ ҮШІН ҚАНДАЙ КЕҢЕСТЕРДІ ЕРІСТЕУГЕ БОЛАДЫ?

Грильдің дұрыс жұмыс жасауының 3 нүктесі ғана бар, содан кейін грильге жабысып қалған тамақ туралы алаңдай алмайсыз:

1. Өнімдер әрдайым нашар тазаланған тор шыбықтарына жабысады, сондықтан гриль мүлдем таза болуы керек.

2. Тордың жанындағы барлық бұтақтарды маймен жағқан жөн (жақсырақ күнбағыс майы), содан кейін пісірілген етті грильден шығару оңай болмайды.

3. Тағамдарды торға қоймас бұрын жақсылап қыздырыңыз.

Бұл әдіс сізге грильдерді қуырғаннан кейін емес, қалдыруға мүмкіндік береді оларды тазарту, ал кейінгі уақытта оларды қолданар алдында жуу оңай болады.

Енді грильге қызмет көрсету толығырақ талдап көрейік, ақыр соңында, мұнда бірқатар ұсыныстар бар:

1. Қолданар алдында грильді шаюды ұмытпаңыз. Ол үшін пинцетпен және құрылғыны тазартуға арналған щеткамен, кішкене қағаз сүлгілермен және өсімдік майымен қаруланыңыз.

2. Қандай дизайнды таңдағаныңыз маңызды емес, мейлі көмір грильдері немесе газ құрылғылары, олар қыздырылуы керек.
Гриль торын бір нәрсемен жауып, 15 минутқа қалдыру керек, нәтижесінде тамақ қалдықтары осы уақыттан кейін күлге айналады және қара түске айналады.
Жоғары температура грильдерді тазалауды жеңілдетеді, өйткені грильден күйдірілген тағам оңай түседі.

3. гриль щеткасы (жақсырақ мыс) Бұл грильді бірнеше секунд ішінде тазалайтын тамаша құрал. Майларды губкалармен және қолдармен қырып алудың қажеті жоқ!

4. Өсімдік майын ыңғайлы ыдысқа құйып, онымен торды өңдеу үшін оған қағаз сүлгісін салыңыз. Алайда, абай болыңыз: қағаз майға малынған болуы керек, бірақ одан тамшыламау керек, өйткені егер ол (май) ыстық грильге тамшыласа, онда беті өртеніп кетеді және бұл қауіпсіз емес!

5. Майланған қағаз сүлгіні гриль сөресінің үстінен тез өткізіңіз, ол бірден жылтыр болады.
Сондай-ақ, тордағы май грильге жабыспайтын жабын береді, сондықтан сіздің болашақ тағамыңыз оған «жабыспайды»!

6. Аяқтағаннан кейін гриль қақпағын жабыңыз оны жылытыңыз. Содан кейін тағамды ыстық сөреге қойыңыз. Бұл еттің шырындылығын сақтаудың тамаша тәсілі, сонымен қатар сіздің өніміңіз түс бермейді және формасын сақтайды.

Естеріңізге сала кетейік, әртүрлі конфигурациядағы грильдерді Қазақстанның кез-келген қаласында осы өнімдерді сататын дүкендерден сатып алуға болады. Олардың бағасы Алматыда және республиканың бірқатар басқа қалаларында 25,000 және 10,000,000 (және одан жоғары) аралығында!