Буратино вагонка Алматы
Бөліп төлеу Қоңырауды сұрау
0

Грильді жағудың ең жақсы әдісі: бірнеше вариация?!

Қазақстанда суық ауа райы әлдеқашан аяқталды, көктем басталысымен адамдар көктемнің жаймашуақ күніне және бақтардың алғашқы гүлденуіне толық қуанады, бірақ бәрінен бұрын бұл жылы күндердің бастамасы ғана екендігі көңілге қуаныш ұялатады, өйткені көптен күткен жаз алда!

Жаз – бұл сиқырлы уақыт, демалыс пен демалыстың сүйікті кезеңі. Күн, саяжайлар, таулар, ормандар, теңіздегі жағажай кештері!

Кейбіреулер шет елдердегі аралдарға билет сатып алып, әлемнің сәнді жағажайларының бірінде күн суға кетуге барады, ал басқалары сүйікті мысықтарын итпен бірге үй шаруашылығына кіргізіп, ауылға демалуға немесе өздерінің саяжайларына барады!

Жылы мезгілде табиғат аясында демалу тенденциясы біздің елде өте танымал, әсіресе табиғаты керемет болғандықтан, ол өзінің табиғаты жағынан керемет таулы аймақтары бар Алматы қаласы.

Бізде мұндай дамыған ашық аспан асты таңқаларлық емес! Елестетіп көріңізші: хош иісті жақсы қуырылған стейк, шөптерде, саңырауқұлақтар мен бұқтырылған көкөністерде пісірілген балық және жақын жерде жағымды компания! Айтуынша, барбекю жиынтығы! Керемет емес пе?!

Тек бір нәрсе – ұмытылған көмірлі гриль және тағамның дәмі бұл керемет болады! Егер сізде әлі жоқ болса, онда жақсы дүкеннен көмірден жасалған гриль сатып алып, оны батыл түрде табиғатқа шығарыңыз, өзіңізді және отбасыңызды қуантыңыз. Оның үстіне, мұндай қондырғылардың бағасы айтарлықтай демократиялық, ал олардың пайдасы өлшеусіз!

гриль – бұл бүкіл әлемдегі аспазшылар таңдаған тағамдар жабдықтары, өйткені ондағы ыдыс-аяқтар тек дәмді, тәбетті және шырынды ғана емес, сонымен қатар өнімдерге температураның тікелей әсерінің арқасында оларда барлық қоректік заттар сақталады!

Сонымен, сізде гриль бар, ал мерекелік кеш керемет болады, қалайша көмір брикеттері жақсырақ жағылатынын білу керек. болашақ барбекюден тезірек ләззат алу үшін немесе қарапайым барбекю көмірлері!

ГРИЛЬДІ ТҮРТУ ТУРАЛЫ НЕ БІЛЕСІЗ?

1. көмір оттығы – бұл гриль жасаудың тамаша нұсқасы! Алдымен сұйықтықты көмірге жақсылап себіңіз де, ол сіңгенше 7 минут күтіңіз, содан кейін «орындалуды» қайталаңыз.
Бастапқыда бұл сұйықтықты көмірге жақсылап себіңіз, содан кейін 7 минут күтіңіз, содан кейін ғана жіңішке оралған газет немесе сынық алыңыз да, бразерді жағыңыз. Көмір сырғымасы 20 минут ішінде жанады, содан кейін ғана сіз қалған көмірді пакеттен босата аласыз (қажет болса).

2. Көмірді жағу кезінде алкогольдің құрғақ текшелерін қолданыңыз. Келесі әрекетті орындаңыз: отын құйып, оған құрғақ алкоголь кубын салатын кішкене тесік жасаңыз.
Оны ақырын жағып, көмірлер ыстық болған кезде, қажет болған жағдайда шұңқырға көбірек қосыңыз. Уақыт аз болған кезде, өрттің әр түрлі жерлеріне бірнеше тесік салыңыз.

3. Алкогольге балама ретінде құрғақ отын болуы мүмкін, ол көмірге қойылады және түтін шығармайды.

4. Гриль жасау әлеміндегі тағы бір танымал құрал – көмір стартері .

Сыртқы жағынан, бұл конус тәрізді торы бар және тартпаға арналған тесіктері бар, болатқа цилиндр! Ал чиптер немесе қағаз түріндегі отын тордың астына қойылады.
Стартердің күйіне келтірілген көмірді грильге құюға арналған топсалы сабы бар!
Көмір стартері мен сұйықтықтың жұмыс істеу қаупі бар екенін ұмытпаңыз.

[галерея идентификаторлары = «4034,4035,4036»]

tations – газдардың жиналуына байланысты жарылыс болуы мүмкін.

5. Сонымен қатар, үгінділерден жасалған хош иістендіргіштер мен парафиндер тек дайын көмірге тамаша балама бола алады!
Пісіру кезінде жылуды дұрыс реттегеніңізге көз жеткізіңіз: оны азайту үшін көмірді шанышқымен немесе пинцетпен бір-бірінен алыс қойыңыз.
Егер жылу жеткілікті болса, бірақ от күшті болса, онда ошақты қақпақпен жабыңыз. Сіз сондай-ақ ауа ошаққа кіретін тесіктерді жауып тастай аласыз. Есіңізде болсын, әр тағам үшін жылу жеке болады, тауық еті оған өте қажет емес, бірақ сиыр етіне тырысып көріңіз!

Өзіңіздің қауіпсіздігіңіз үшін мына қарапайым ережелерді орындаңыз:

1. Жақын жерде әрқашан өрт сөндіргіш немесе құм шелек болсын.

2. Гриль жасау үшін ойлап табылмаған жанғыш қоспалардан аулақ болыңыз.

3. Пісіргішті ғимараттардан алыс қойыңыз, оны жарықтандырған кезде жел жоқ жаққа жабысыңыз.

4. Арнайы қол құралдарын қолданыңыз және шашыңызды шарфтың астына қойыңыз.

5. Тамақты пісіріп болғаннан кейін, көмірдің күлмен жабылғанын тексеріңіз.