Буратино вагонка Алматы
Бөліп төлеу Қоңырауды сұрау
0

Көмір грилі: ойландыратын сұрақтар!

Техникалық прогресс біздің ғасырда жеті лиганың жылдам қадамымен қадам басып келеді және ол біздің өміріміздің барлық салаларын қамтып үлгерді. Бізде сәнді ультрабуктар, сәнді смартфондар, кіріктірілген теледидар қораптары және басқа өркениеттік артықшылықтар бар.

Бұл прогресс гриль жасау әлемін аяған жоқ, өйткені бүгінде жақындарыңызбен бірге табиғатқа шығу үшін және көкөністер қосылған қуырылған етпен «түйісу» үшін ескі печеньені іздеу, от жағу, сондай-ақ осы рәсімді мұқият бақылау қажет емес.

Қазақстандағы грильдерді таңдау өте үлкен, өйткені егер бұған дейін бұл құрылғылар негізінен батыста жұмыс істейтін болса, қазір олар біздің қалаларымызда оларды өз қажеттіліктеріне пайдалануға қуанышты!

Гриль жасау құрылғылары дизайнымен, отын түрімен, функционалдылығымен, қуатымен және жұмыс аймағымен ерекшеленеді. Сіз көмірден жасалған грильді сатып ала аласыз немесе басқа жанармаймен жұмыс істейтін грильді, тек өзіңіздікінен преференциялардың дәмін көріңіз және оларда жасалған тағамның сиқырлы дәмін көріңіз! Біздің елімізде грильдерді қол жетімді бағамен сатып алуға болатын бірнеше дүкендер ашылды.

Нарықта қандай құрылғылар таба алмайсыз: газ торлары , ағаш жағатын құрылғылар және керамикалық құрылғылар, электрлік грильдер және әрине біздің сүйікті көмір грильдері!

Ең жаңа құрылғылар, мүмкін, өзгермейтін классика болып табылады, өйткені таза ауада түтінмен сіңген ет тағамынан гөрі пайдалы нәрсе табу қиын.

Механизмге сәйкес көмір грильдері күрделі емес, оларда барбекю және қақпағы бар, онда жұмыс принципі өте оңай: көмірлер құйылады, отқа жағылады және торда пісіріледі

Ерекше ерекшелігі – бұл қақпақ, соның арқасында біз құрылғы ішіндегі жылуды үнемдейміз және температура режимін реттейміз.

КӨМІР ГРИЛЛЕРІ ТУРАЛЫ БІЛУГЕ МАҢЫЗДЫ НЕРСЕЛЕР БАР?

ОЛ ҮШІН НЕ ЖАҚСЫЛЫҚ: Ағаш немесе көмір?

Екі маңызды мәселе: уақыт пен жайлылық! Ағаштағы көмірлер тезірек жанады, ал олардан шыққан жылу тұрақты, ал түтін аз. Бөренелер көбірек «қопсытады», сондықтан көмірлер пайда болғанша және от сөнгенше күту керек!

БҰЛ ҚҰРЫЛҒЫДА КӨМІРТКІЛДЕРДІ ҚАЛАЙ ЖАНДЫРУГА БОЛАДЫ?

Көмір плиткаларын (брикеттер) немесе көмірді алыңыз және пирамида құрғаннан кейін оларды парафин шарларынан айналдыра орналастырыңыз, содан кейін оларды отқа салыңыз. Бұл шарлар. Бәрі ыстық болған кезде гриль қысқыштарын пайдаланып, әлі отқа түспеген көмірлерді сүйреңіз.
Нәтижесінде, жалын барлық көмір тақтайшаларын шарпығанда және көмірдің шеттері қызған кезде оларды торға бірден түсіріңіз.

КӨМІР ПЛИТКАЛАРЫ (БРИКЕТ) ЖӘНЕ КЛАССИКАЛЫҚ КӨМІР АЙЫРМАСЫ?

Сығылған көмір брикеттерде болады, және ерте тұтануға ықпал ететін ерекше элементтер.
Көмір пештерінен және қарапайым көмірлерден жылу бірдей, бірақ брикеттердің параметрлері мен пішіні бірдей, сондықтан сізде қыздырылған көмірлердің біркелкі қабаты болады.

ГРИЛЬГЕ ҚАНДАЙ КӨМІР КӨМІГІ КЕРЕК?

Мұнда бәрі жеке, және сіз грильде жасайтын аспаздық шедеврлер санынан және, әрине, қондырғының параметрлерінен бастауыңыз керек!
Грильді диаметрі 60 сантиметрден кем дегенде үштен біріне (2/3) толтыру үшін және 6 адамдық компанияның кешкі асын ескеру үшін сізге 100-ге жуық көмір тақтайшалары қажет! Егер қуыру 40 минуттан асатын болса, онда көмір тастау керек!
Егер сізде бос орындар пайда болса, онда сіздің қопсытқыштарыңыз торға төселгенде, оларды диаметрі 7 сантиметрлі көмір бөліктерімен толтырыңыз.
Ыдыс-аяқтардың тең емес қуырылуын болдырмау үшін көмір жастығының диаметрі сіздің аспаздық тағамдарыңыздың диаметрінен 10 сантиметрге үлкен болуы керек екенін ескеріңіз.

ҚҰРЫС ТЕМІР ГРИЛІНДЕ МАЙ МАЙЛАНУ ӨШІР?

Сонымен, сіз бірінші рет шойын торына құс, балық немесе ет салуды (маринадсыз) шештіңіз, содан кейін бұл элементті майлаңыз. Осы ыдыстарды торға салғаннан кейін, оған ақуыз қатайғанша, тағамды жолақтар бойымен алға және артқа қарай жылжытыңыз! Өнімді белгілі бір күйде қалдырыңыз!

СІЗДІҢ ГРИЛЬІҢІЗДІ ЫСЫҚ КӨМІРГЕ ТОЛЫҚ ТОЛТЫРУҒА ДҰРЫС БА?

Егер көмір сіздің тордың үстінде болса, онда тамақ тікелей оның үстінде болады, демек, сіз тікелей жылу аласыз! Егер сіздің көмірден жасалған гриль гамбургерлер жасайтын болса, онда бұл керемет нұсқа, бірақ барлық өнімдер емес істеймін!
Бұл жағдайда тауық сыртынан күйіп кетеді, ал ет іштен қуырылмайды. Сондықтан, мұнда алдымен қарапайым жылу қолданылады (тікелей), содан кейін сіз жанама жылу санатына кіресіз!

СІЗГЕ КӨМІР ГРИЛІНЕ ТҰРУ КЕРЕК пе?

Ия, бұл сізге керек, өйткені сіз оны майды сүртесіз