Буратино вагонка Алматы
Бөліп төлеу Қоңырауды сұрау
0

Тандыр пештері: сорттары мен ерекшеліктері.

Біздің арамызда кім туыстарыңызды немесе достарыңызды ерекше, дәмді және ерекше тағаммен еркелеткенді ұнатпайды? Бірақ аспаздық шедеврлер көбінесе жаңа өнімдерден, әртүрлі ингредиенттерден және тағамдарға ерекше дәм беретін дәмдеуіштерден ғана емес, олар дайындалған тағамдардан да туады деп ешкім ойлады ма?

Бүгінде кәдімгі барбекюдің орнына әр жазғы коттеджде керамикалық тандырды жиі таба аласыз. . Бұл пеш – грек, Шығыстан шыққан, заманауи барбекю мен барбекюге тамаша балама болып табылады. Тандырлар экологиялық таза ақ каолинді балшықтан жасалады және оларда ыстық қабырғалардың қызуы арқылы өнімдер дайындалады. Сонымен қатар, көптеген тандыр пештері дерлік өнер туындылары болып табылады, өйткені олардың беті талғампаз элементтермен, ою-өрнектермен, әртүрлі фигуралармен безендірілген немесе тіпті алтын жалатумен безендірілген, бұл оларды иесінің көзі мен жүрегі үшін таптырмас етеді. Олар ТМД елдерінің аумағында үлкен сұранысқа ие, ал Қазақстанда да, әрине!

Бұл ғажайып ыдыс, онда дәмді кәуаптар, балық, тауық еті, көкөністер және әрине танымал тандыр пирожныйлары дайындалады. Мұндай пештегі тамақ ыстық қабырғалардың қызуына байланысты дайындалады, ал пештің ішіндегі қабырғалардағы температура Цельсий бойынша 400 градусқа жетеді! тандырлар тек саяжайларда ғана емес, сонымен қатар мейрамханалар мен наубайханаларда.

Мұндай пешті сіз Алматы, Шымкент, Қарағанды, Астана және республиканың басқа қалаларындағы кез-келген мамандандырылған базардан сатып ала аласыз, олардың бағасы өлшеміне, дизайнының күрделілігіне және өндірушіге байланысты. керамикалық тандырлар Амфора түрлі-түсті болуымен көпшіліктің назарын аударады дизайны, сапасы және функционалдығы.

ТАНДИРЛЕРДІ ПАЙДАЛАНУДЫҢ ӘР ТҮРЛІЛІГІ МЕН ПРИНЦИПТЕРІ.

Барлық тандырлар келесі сорттарға бөлінеді:

Стационарлық тандырлар (кірпіш негізіндегі) көлденең немесе тігінен осьтік орналасуы бар кірпіштен немесе саздан жасалған қондырғылар.
Бұл іргетастың негізіне орнатылған сыртқы жарты шар тәрізді пішінді үлкен өлшемді құрылым.

Портативті тандырлар (мобильді) – бұл заманауи модификация бұл пеш, мұнда құрылым үлкен саз құмыра немесе қосымша металл бөлшектері бар шамот құрылғысы. Мысалы: тамақты, тұтқаларды, жақтауларды, аяқтарды және тағы басқаларды іліп қоюға арналған жасырын ілгектер немесе кронштейндер.

Топырақ тандыры – бұл екі вариациядағы күрделі блок, оны келесі жолдармен жасауға болады.

Біріншісі – тереңдігі мен диаметрі 50 см-ге дейін шұңқыр қазып, оны ішінен сазды кірпішпен төсеу, қалған бос жерлер де балшықпен тығыздалады. Жақсы жану үшін төменгі бөлігінде тағы бірнеше саңылаулар жасалады.
Екінші әдіс бойынша, қазірдің өзінде жасалған тандырды бұрын қазылған шұңқырға салып, мойынды жер деңгейінен 5 см биіктікке қалдырып, тандырды жоғарыдан саз қақпақтармен жауып, төменнен үрлегіш жасайды.

Есіңізде болсын: қабырғаларды жылыту немесе от жағу кезеңінде бөренелерге, брикеттерге немесе көмірлерге ауа беру үшін барлық тандырлар түтікпен жабдықталған – түбі орналасқан бөлігінде канал!

Тандыр пеште пісірілген, дәмді және пайдалы тағамдарды дайындаудың негізгі принциптері:

Пешті қабырғалардағы, күлдегі, көмірдегі және басқа заттардағы көміртегі қабаттарын кетіру арқылы дайындаңыз.

Түтікте жердің ұшын ашыңыз.

Пештің корпусының ішіне отын немесе көмірді көлемнің үштен екісіне орналастырыңыз

Жеңіл брикеттер, бөренелер немесе көмір, жалпы, отынның кез-келген түрі

Тағамды пештің камерасына салыңыз.

Ауа өткізгіш арнасының сыртқы саңылауын және тандырдың мойнын қақпақпен жабыңыз.

Белгілі бір уақыт өткеннен кейін тағам дайындалады және оны пештен шығаруға болады, содан кейін тандыр пешті суытыңыз.

Күл мен күйе туралы алаңдаудың қажеті жоқ екенін есте сақтаңыз, өйткені күйе массасының өзі пештің қабырғасынан, тіпті тамақ қойылмай тұрып құлап кетеді.

ТАНДИР үшін ЕҢ МАҢЫЗДЫ СИПАТТАР.

Тандыр сатып алмас бұрын оның келесі сипаттамаларына назар аударыңыз:

Салмақ және ол қаншалықты жоғары болса, сіз оған ұзақ уақыт тамақ жасай аласыз, әсіресе егер ол салқын болса.

Қабырғалардың қалыңдығы 4 – 5 см болуы керек, үлкен көлем аксессуарларды қолдануға және бөренелерді төсеуге ыңғайлы.

Мойын диаметрі. Мойын неғұрлым үлкен болса, отын жағуға және тамақ пісіруге ыңғайлы.

Шашлыктар (шашлыктар). Пештер әр түрлі ұзындықтағы шашлыктармен жабдықталған.

Жақсы өндіруші. Аксессуарлар мен тандырлардың ұзақ қызмет ету мерзіміне, сондай-ақ жақсы кепілдік қызметіне сенуге мүмкіндік береді.