Буратино вагонка Алматы
Бөліп төлеу Қоңырауды сұрау
0

Тандыр сатып алмас бұрын нені білуіңіз керек?

Тамақ туралы әйгілі және әйгілі сөз тіркестерінің бірі мынадай: «Адам өмір сүру үшін жейді, бірақ тамақтану үшін өмір сүрмейді»!

Әрине, шындық шындық, және сіз өмірде тек қарныңызды толтырып, жақсы демалудан тұратын қарапайым өмір салты үшін емес, ғаламдық жарқын жетістіктерге ұмтылуыңыз керек екенін түсінуіңіз керек!

Алайда, егер сіз оған екінші жағынан қарасаңыз, өмірде үлкен істер жасау керек, әрине, бірақ сіз тамақты да ренжіте алмайсыз. Ас дайындаудың керемет өнер екенін, тек кешкі ас дайындаудың мүмкіндігі емес екенін мойындамау мүмкін емес. Ақыр соңында, дәмді тағамдар жасай алатын адамдар үйлесімділік, түс және эстетикалық талғамға ие.
Сондықтан, бүгінгі күні көптеген адамдар әртүрлі ас әзірлеу тәсілдерін, жаңа рецептер мен тиісті ас үй ыдыстарын енгізе отырып, жеке мәзірін жаңартуға ұмтылады.

Қазақстандағы осындай керемет қондырғылардың бірі – тандыр. Алматы мен республиканың басқа қалаларының тұрғындары тандырлар сатып ала бастады. олардың сәнді саяжайлары немесе саяжайлары үшін, өйткені онда пісірілген тағам керемет шырынды және дәмді.

Кейде оларды барбекюмен салыстырады, бірақ тамақ дайындаудың мәні мұнда өзгеше. Барбекюмен жұмыс істегенде жылу көмірден шығады, ал шашлык кейде жанып кетеді. Тандырлар бөренелерді төсеуді де қарастырады, бірақ сіз етті жайғанға дейін, олар толығымен жанып кетеді, ал қабырғалар жылуды сіңіріп, оны етпен бөліседі. Сондықтан ет толығымен жанбайды, бірақ пісіріледі, бұл барлық дәрумендер мен қоректік заттарды сақтай отырып, осы пісіру әдісін пайдалы етеді.
Сондықтан, оларды тамақ пісіргендіктен пешпен салыстырады. Сонымен, тандыр бұл суреттегі дөңгелектелген пеш экологиялық таза шамот сазынан жасалған құмыра.

Қызықты факт – тандыр пештеріне арналған барлық мақтаулар бос сөз емес, өйткені Интернет-сервистердің біріндегі аналитикаға қарасаңыз, « тандырларды Алматыда сатып алу » немесе басқа қалаларда жыл сайын артып келеді.

Бірақ оны сатып алу кезінде бірнеше сұрақтар туындайды. Бұл сондай-ақ бағаға, дизайнға, әртүрлі құрылғылар мен функционалдық жетістіктерге және т.б.

ТАНДИР ТАҢДАУЫН ҚАНДАЙ ФАКТОРЛАР ӘСЕР ЕТЕДІ?

Кездесу: Chamotte саз тандыры … Ал не Сізге ең жақсы қондырғыны сатып алу үшін білуіңіз керек пе?

Отынмен қамтамасыз ету.

Ағаш тандырлар ең көп сұранысқа ие, олар, әрине, назар аударуды қажет етеді , бірақ бұл көптеген адамдарды баурап алатын классика. Ішіне отын жағып, от жағады, ал қалың саз қабырғалары жылу арқылы қыздырылады. Көмірлер жанып кеткен кезде, ет немесе көкөністерді шашлыкқа немесе торға түсіріңіз. 15 минут, ал сіздің шырынды тағамыңыз үстелге дайын.

Электр тандырлары өндірістік және тұрмыстық болып табылады және әртүрлі бөлмелерде және әр түрлі ауа-райында тамақ дайындауға мүмкіндік береді.
Үй тандырлары жинақы, олардың параметрлері 25-тен 80 кг-ға дейін, визуалды түрде олар журналдарда жұмыс істейтін аналогтарымен бірдей көрінеді. Кейбір құрылғыларды тіпті ағаш жағатын қондырғылар ретінде пайдалануға болады.

Өнеркәсіптік тандырлар 380 В кернеуімен 300 кг-ға дейін жетеді, олар жылуды жақсы сақтау үшін қосымша оқшауланған.
Олар қоғамдық тамақтану саласы үшін жасалған.

Газ тандырлары үйде де, барбекюде де, үлкен мейрамханаларда да қолданылады,
Оларды жылыту үшін газ оттығын, арнайы баллондарды қолданыңыз немесе оларды газ құбырына қосыңыз.

ВАРИАЦИЯЛАР!

Барлық тандырлар мобильді және стационарлық болып бөлінеді. Соңғылары көлемді өлшемдерімен ерекшеленеді және оларды шебердің өзі орнататын негізге немесе жерге қойылады. Олар көбінесе коммерциялық мақсаттарда қолданылады (наубайхана, мейрамхана).

Жылжымалы тандырлар салмақ параметрлері бойынша жіктеледі: кішігірім (шамамен 45 кг), орташа бірліктер (90 – 100 кг дейін), ал ең үлкені – 100 кг-нан жоғары.

ӨНІМДЕРДІҢ САПАСЫ ЖӘНЕ САПАСЫ.

Тандыр таңдау кезінде нені түсіну керек? Бұл сіз тамақтана алатын адамдардың саны. Егер сіз қонақтарды жақсы көретін болсаңыз, онда тандыр құралын алыңыз. 10 адамға арналған, онда сіз ет пен көкөністі де пісіре аласыз. Шағын тандыр бес адамнан тұратын шағын отбасыға жарайды, мұнда тамақ әзірлеу көп уақытты қажет етпейді.
Адамдар көп болатын үлкен мерекелерге сәйкес тандырды қабылдау керек (25 адамға арналған шашлыктар). Онда сіз тұтас үйрек немесе қошқардың аяғын пісіре аласыз, және ол кішкене ыдыстарға қарағанда баяу суытып, ұзақ және көп пісіруге мүмкіндік береді.

Барлық тандыр пештеріне қатысты маңызды нюансты есте сақтаңыз – бұл қабырғалардың қалыңдығы.

Орташа өлшемді бірліктерде ол шамамен 3 см, ал үлкенірек бөліктерде шамамен 6 см болуы керек.

АКСЕССУАРЛАР Тандыры.

Тандыр пештерінің стандартты жиынтығына мыналар кіреді: шашлыктар жиынтығы және оларды ілуге ​​арналған қондырғы, покер және совок. Сондай-ақ, олардың төменгі бөлігі қатты қызатынын ескере отырып, олар тандыр стендпен келеді.

Оның көмегімен күл табасын көмірден тазарту оңайырақ. Жиынтықта қазанға арналған тіреу болуы да мүмкін, бірақ қазан өзі бөлек сатып алынады.
Қосымша керек-жарақтарды да өздігінен сатып алады! Қолғаптар мен алжапқыштар қажет деп айтайық, өйткені металл бөлшектер бірден қызады және сіз мұндай құрылғысыз жасай алмайсыз.

Әрбір өндірушінің жеке тандыр аксессуарлары бар, бұл сіздің мәзіріңізді әртараптандырады: керамикалық ыдыс немесе тауық еті, пісіруге арналған арнайы тас, ет шпательдер мен шанышқылар, қазандар, түрлі торлар, кокотницы және басқалары.