Буратино вагонка Алматы
Бөліп төлеу Қоңырауды сұрау
0

Тандыр жасаңыз: бұл туралы ең қызықты сұрақтар мен жауаптар!

Тандур – көне шығыс пеші, ол бүгінде әдеттегі барбекю мен барбекюге тамаша балама болды.

тандырлар әсемдігімен таң қалдырады, өйткені олар көбейтіледі әр түрлі дизайн, және олар экологиялық таза ақ балшықтан жасалған, отқа төзімді шамотпен араластырылған және 1200 С температурада күйдірілген.

Қазіргі таңда тандыр әйелдерге жер бетіндегі континенттің әр түрлі елдерінде, соның ішінде Қазақстанда да сұраныс өте жоғары болғанына қарамастан, біз бұл туралы көп біле бермейміз.
Әрине, кез-келген нәрсені пісіруге болатын осы керемет тағамды көргенде, сіз бірден тандырды Алматыдан немесе кез келген басқа қаладан сатып алып, өзіңіздің аспаздық шедеврлеріңізді жасай бастаңыз!

Осыған қарамастан, бұны жасамас бұрын, сіз оларды пайдалану кезінде ең жақсы қарулану үшін ең танымал сұрақтар мен жауаптарды оқып шығуға кеңес береміз.
Айтпақшы, олардың құны параметрлерге, дизайнға және құрылыс ерекшеліктеріне байланысты. Бұл қисынды!

Тандыр: Сұрақ – жауап беріңіз немесе сіз бұл туралы не білмедіңіз!

1. ТАНДЕРО ПЕШІН ҚЫС ҚАНДА ПАЙДАЛАНУ МҮМКІН бе?

Бұл өте өзекті сұрақ, өйткені сіз тандыр сатып алу үшін жылдың қай кезеңінде «кіріп» кететініңіз белгісіз.

Ия, жыл мезгілдері оның қолданылуына ерекше әсер етпейді, бірақ төмен температурада әрбір тұтануды бірінші тұтандыруға ұқсас етіп жүргізу керек, яғни температураны мүмкіндігінше тегіс көтеру керек. Қыздырылған тандыр пешіне қар мен жаңбыр жаудырмауға тырысыңыз.

2. ОНДА ҚАНДАЙ ТАМАҚТАРДЫ Пісіруге болады?

Ия, іс жүзінде кез-келген нәрсе, бұл аспаздық маман үшін құдай. Толығырақ шамоттан жасалған тандыр мүмкіндік береді. сізге тәбетті кәуап немесе балық пісіріңіз, көкөністер, тегіс пирожныйлар, тіпті жемістер де пісіріңіз (барлығы үшін). Сіз оған қошқардың, үйректің немесе тұтас күркетауықтың бүтін аяғын «байлап», саңырауқұлақтарды картоппен толтыра аласыз, сондай-ақ кастрюльде қуырылған қуырылған ет пен басқа да тағамдарды пісіруге болады.

3. МЕН ТАНДЫРНИЦАДА ТАМАҚТАРДЫ (ТАМАҚТАРДЫ) ПІСІРУ УАҚЫТТЫҢ ҚАЙ УАҚЫТЫ КЕРЕК?

Тандырлар тағамның бірден дайындалатындығымен танымал.

Балықты 15 минутта пісіруге болады, кебаб шамамен бірдей, ал саңырауқұлақтары бар көкөністерге 10 минут жеткілікті. Бірақ көп салмақты тағамдар мен көп уақытты қажет етеді: тауықтың өлексесі 30 минутта пісіріледі, ал қозының аяғы пісіруге бір сағаттай уақыт кетеді.

4. ОНЫҢ ӨМІРІ ТУРАЛЫ НЕ БІЛУ КЕРЕК?

Тандыр пештері ағашпен күйдіріледі, мұнда бәрі олардың параметрлеріне және журналдардың сапасына байланысты. Орташа алғанда, «тандыр құмыраны» еріту бір сағатқа жуық уақытты алады.
Оны балқыту үшін шамамен екі уыс бөрене қажет, дегенмен, барбекюдегідей, құрғақ отынды, жақсырақ қатты ағашты қолданған жөн.

5. ОНЫ ПАЙДАЛАНУҒА ҚАНША ДҰРЫС ДАЙЫНДАП, ОЙЛАЙСЫЗ?

Тандыр табағының 70 пайызына отын салыңыз, бұған дейін шашлыкты бекіткіштермен (шашлыктармен) жойған.
Үрлегішті ашқаннан кейін от брикеттерін пайдаланып бөренелерді жарықтандырыңыз. Бұл жағдайда от жағу үшін сұйықтық қолдануға болмайды.

Күйдің ішкі (жасырын) бетінен жоғалып кетуін 40-50 минут күтіңіз. Көмір мен бөренелер тордың деңгейіне дейін күйіп кетуі керек.

Көмірлер жалынның жоқтығынан белсенді күйіп, төменгі жағында орналасуы керек. Тандыр жасаушыға тағамды үрлегішті қақпақпен жауып салыңыз.
Воила, сізге тек уақытты қарау, уақытты белгілеу және тандыр өз жұмысын жасайды.

6. ТАНДЕР ОПЕРАЦИЯҒА ДАЙЫН БОЛҒАНДА ҚАЛАЙ ТАБУГА БОЛАДЫ?

Оңай! Тұтанған кезде оның ішкі қабырғалары күйемен жабылады, ол еріген кезде күйе ұшып кетеді, ал қабырғалар қайтадан ағарады, сондықтан қалған бөренелер күйіп, піскенше күтіңіз! тандыр дайын!

7. ЖЫЛЫЛЫҚТЫ ҚАЛАЙ ҰЗАҚТАЙ АЛАДЫ?

Сұрақ айтарлықтай көпқырлы және оның жауабы әр түрлі нюанстарға байланысты: бұл қондырғы қабырғаларының қалыңдығы (олар неғұрлым қалың болса, жылу соғұрлым ұзақ сақталады). Шашлыктар да маңызды, егер қақпағы үлкен тандыр жасаушыларда шашлыктарға арналған саңылаулар болса, онда жылу аз болады.

Үрлегіш рөл атқарады, егер ол жабылмаса, онда жылу аз болады. Әрине, сырттағы ауа температурасы неғұрлым құрғақ және ыстық болса, соғұрлым жақсы, бірақ салқын уақытта пеш тез суытады.

8. ТАНДЕР ПЕШТІ АЖЫРАТУДА ЖӘНЕ ВЕРАНДАДА ПАЙДАЛАНУ МҮМКІН бе?

Мұны жасамаңыз! Тандыр пештің үстінде веранда немесе беседка құрылысында желдету жүйесі жоқ, әсіресе олардың биіктігі 3 метрден аз болса.
Жабық бөлмелерде оны жағуға болмайды, өйткені