Буратино вагонка Алматы
Бөліп төлеу Қоңырауды сұрау
0

Тандырдың сауатты күтімі оның ұзақ қызмет ету мерзімін қамтамасыз етеді!

Өзіңіздің коттеджіңізде немесе елде қала маңындағы өмірдің ең көп таралған атаулары – бұл нәзік және шырынды кәуапты немесе ет тағамдарын дайындау. Осындай салтанатты бейнелеу үшін адамдар көп күш жұмсайды және әр түрлі аспаздық тәсілдерге ие болып, барлығын қамтитын әсерге қол жеткізеді.

Енді оларды « барбекю деп дауыстап атайтын саяжай кештерін ұйымдастыру сәнге айналды. «бізге шетелдік елдерден келді. Әрине, мұның бәрі керемет, және мұнда адамдар өз таңдауын жасайды, мұнда кейбіреулер сатып алады гриль , басқалары бүкіл жазғы барбекюлерді – ас үйді жабдықтайды, ал үшіншісі сыртқы келбетте минимализмді ұстанады және уақыт сынынан өткен гриль

Ел асханасына сұранысқа ие тағы бір нәрсе – тандыр талғампаздық қасиеттерімен және әртүрлі тағамдар дайындау мүмкіндігімен, тіпті қол жетімді бағамен де адамдардың назарын аударады.

Сырттай, бұл экологиялық таза каолин сазынан жасалған жарты шар тәрізді құмыра. Онда тамақ қыздырылған қабырғалардан жылу беру арқылы дайындалады.
Тандыр – бұл ежелгі тарихы бар пеш, өйткені жердегі тандыр пештері туралы көптеген адамдар біздің ата-бабаларымыздың заманында естіген.

Бүгінгі таңда Қазақстанда әртүрлі модификацияда сатып алуға болатын тандырлардың үлкен таңдауы бар: керамикалық, портативті және тіпті электр пеші.

Тандыр қондырғыларының жіктелуіне терең бойламаймыз, әсіресе мамандандырылған дүкенге кіру қиынға соқпайды және тандырды Алматыдан немесе елдің кез-келген басқа қаласынан тиімді бағамен сатып алыңыз.

Тандыр – бұл қасиетті дерлік пеш, оны алыс ата-бабаларымыз дәріптеген және қастерлеген, сондықтан оны иемденіп қана қоймай, оны дұрыс күтіп ұстай білу өте маңызды, сондықтан ол иесіне ұзақ жылдар бойы шындық пен сеніммен қызмет етеді!

ТАНДЫРДЫ ПАЙДАЛАНУ ЖӘНЕ КҮТУ ТУРАЛЫ НЕ БІЛУІҢІЗ керек?

Сіздің сүйікті керамикалық тандыр үшін жақсы немесе басқа тандыр қондырғысы) сізді керемет тағамдармен қуантады, сіз келесі ережелерді ескеруіңіз керек:

Қақпақты алу арқылы барлық айналмалы және аксессуарларды алыңыз.

Тандырға арналған чиптерді аз мөлшерде қыздыру үшін аз мөлшерде пайдалану керек, содан кейін пештің 70 пайыз көлемін толтыратын бөренелерге тастаңыз.
Контейнерді от жағу үшін пайдаланудың қажеті жоқ, тек бөренелерді жылыту немесе өздігінен жанатын көмірді пайдалану жақсы.

Күйді ішкі жағынан алып тастағанда, ол тандыр жылынған дегенді білдіреді. … Уақыт бойынша бұл шамамен бір сағат.

Өртенген ағашты алып тастаңыз, бірақ көмірді түбінде қалдырыңыз (аз мөлшерде).

Барлығың, тамақ беріңдер! Енді оны қолданғаннан кейін, оған күтім жасау туралы бірнеше ережені тыңдаңыз!

ДӘРІГЕРЛІК ТАНДИРЛІК КҮТІМ!

Сонымен, пеш салқындады – бастайық. Ыстықтан кейін күлді тазалағышпен немесе покермен алып тастауды ұмытпаңыз.

Май, әдетте, тандыр қабырғаларында қалады, сондықтан егер олардың жабынында қорғаныш глазурі болса, оны дымқыл шүберекпен сүртіңіз. Егер қорғаныс жабыны болмаса және қабырғалары шамот сазынан тұрса, олар толық суығанша күтіңіз, содан кейін алдымен құрғақ, содан кейін дымқыл, қайтадан құрғақ шүберекпен сүртіңіз.

Бұл процедураны жасаудың қажеті жоқ, егер сіз жақын арада тағы бір нәрсе дайындауды жоспарлаған болсаңыз, келесі жолғы пісірген кезде май жай күйіп кетеді.
Тандырды ұзақ уақыт бойы қолдана отырып, сіз кішкене жарықшақтарды байқай аласыз, және одан көптеген дүрбелеңдер пайда болады. Одан қорқудың қажеті жоқ, мұндай тағамдар үшін бұл қалыпты жағдай.

Тандыр пештерінің жалыны қыздыру кезінде айтарлықтай жоғары болуы мүмкін, сондықтан оларды жанғыш заттардан аулақ ұстаңыз.

Оған тамақ дайындаған кезде ыстыққа төзімді арнайы қолғапты қолданған жөн.

Бұл пешті құрғақ және желдетілетін ғимаратта сақтаңыз, сонда ол сізге ұзақ уақыт қызмет етеді!