Буратино вагонка Алматы
Бөліп төлеу Қоңырауды сұрау
0

Тандырдың танымал болуының 10 құпиясы!

Қазақстанда табиғатқа баратын адамдар барбекю дайындағанды ​​ұнатады. Айтпақшы, сүйікті кәуап бүкіл әлемдегі адамдардың сүйікті тағамы, оны таза ауада жеу әсіресе жағымды.

Әдетте, барбекю пісіргенде, адамдар әдеттегі барбекю мен қаруланған, бірақ кейбіреулері белгілі бір керамикалық пешті қолданғанды ​​жөн көреді – тандыр.
Бұл құмыра түріндегі плита түрі, онда қыздырылатын жерде түрлі тағамдар пісіруге болады. тамақ ішіндегі ішкі қабырғалардан шығатын жылу сәулесінен болады.

Жақында бағасы өте қолжетімді тандыр халық арасында үлкен сұранысқа ие бола бастады, өйткені бұл достарыңыз бен жақындарыңызды стандартты емес тағам дайындау үрдісімен және тағамның ерекше дәмімен қуантудың тамаша мүмкіндігі.

Айтпақшы, Алматыда және республиканың бірқатар басқа қалаларында осы әдеттен тыс пештердің бағасы 25000 теңгеден және одан жоғары бағадан басталады, ал сіз ас үйге осындай жабдықтар сататын мамандандырылған орындардан керемет «құмыра» сатып ала аласыз!

НЕГЕ ТАНДЫР МЫҚТЫ ЖАҚСЫ, НЕГЕ Сіздің назарыңызға лайық?

Бүгін біз сіздерге 10 негізгі тандыр чиптерін айтамыз, соның арқасында ол халық арасында осындай сұранысқа ие!

1. Салауатты өмір салтын ұстаныңыз немесе тандырлар тек шындыққа сай емес дәмді ғана емес, сонымен қатар пісіріңіз пайдалы тағам! Олардағы ерекше температуралық режим витаминдер мен қоректік заттарды максималды түрде үнемдеуге мүмкіндік береді! Танцерде канцерогендер түзілмейді, бұл ашық отта пісірген кездегідей (мысалы мангал)! Бірақ олар (канцерогендер), біз білетіндей, әртүрлі зиянды аурулардың себептерінің бірі болып табылады.

2. Сіз бұл тағамнан саусақтарыңызды жалайсыз! Сіз дайындайтын аспаздық тағамдардағы басты нәрсе не? Әрине, дәмі, бірақ ол нәзік және шырынды болуы керек – жаңа піскен. Сонымен, тандырлар, барбекю грильдерінен, тіпті грильдерден айырмашылығы, температураның әсер ету уақыты мен кез-келген нүктеде оңтайлы (жақсы) температура режимінің қысқаруына байланысты ыдыс-аяқтардың шырындылығын толығымен сақтайды.

3. «Жануды тоқтат» деп айтыңыз. Тандыр пештерінде жанып жатқан тағамдарды оның белгілі бір дизайнына байланысты кездестіре алмайсыз, өйткені тағам ашық оттың емес, тандырдың қабырғасынан жылу шығару арқылы дайындалады.

4. Ыдыс-аяқтың пісірілуін бақылау туралы ғана ойлаңыз. Тағамның қаншалықты біркелкі пісетіндігін біліп тұрып, «бумен пісіруді» ұмытыңыз, өйткені біздің сүйікті тандыр шамот балшық онда тағамды пісіру уақыты ғана реттеледі, ал қалғаны оның мәселесі.

Сізге тек кәуаппен немесе басқа тағаммен бірге шашлыктарды көмірдің үстіне іліп қою керек, ал үрлегішті қақпақпен жауып, достарыңызбен көңіл көтеруді жалғастырыңыз.
Сізге бұраудың, бұраудың қажеті жоқ, бұл керемет – тандыр құмыра сіз үшін бәрін ұйымдастырады!

5. Пісіру мерзімі. Тандыр ыдыс-аяқтағы өнімдер оның қабырғаларын қатты жылытудың арқасында тез және біркелкі пісіріледі. Сіз бөренелерді жарықтандыруға бір сағат жұмсайсыз. Барлығы: кәуапты пісіруге шамамен 15 минут кетеді, балық шамамен бірдей, сіз тауық ұшасына 30 минут жұмсайсыз, ал саңырауқұлақтары бар көкөністерге бар болғаны 5 минут кетеді!

Қытырлақ қабық үшін, пісірерден 5 минут бұрын, қақпақты және үрлегішті аздап ашып, қосымша ауа өткізіңіз.
Ойланыңыз, небәрі 10 минут, және сіздің дәмді шырынды кебабыңыз дайын! Өмір емес, ертегі!

6. Әр түрлі тағамдардың үлкен ассортименті. Тандырлар әр түрлі дәмді тағамдарды дайындауға мүмкіндік береді. Сіз өзіңіздің аспаздық талантыңызды барынша көрсете аласыз: тұтас қаз немесе тауықты пісіру немесе жемістер, көкөністер, ет немесе балық және сүйікті барбекю пісіру арқылы. Сондай-ақ, дәмді нан осы пісіргіштерде пісіріледі, өйткені «тандыр пирожныйлары» деген сөзді көпшілік еститін емес!

7. Бөренелер қорымен асыра алмаңыз, сізге жетеді. Шындығында, тандыр пештерінде жылу ішкі жағынан сақталады, сондықтан бөренелер аз талап етіледі, сондықтан бір уақытта сіз жұпты – үш барбекю бетбелгісін дайындауға болады, сіз отын үнемдеп, уақытты үнемдейсіз! Брахерде, керісінше, көбірек отын қажет, өйткені олар тез өтіп кетеді, өйткені ауа тез өтеді.

8. Ыстық және суық мезгілде пісіріңіз. Тандырға сүйікті аспаздық тағамдарды дайындаған кезде ауа-райы сізге кедергі болмайды, өйткені мұнда бәрі герметикалық жабық және жабық.

9. Идеалды қызмет ету мерзімі. Керісінше, бұл мүлдем шектелмейді, өйткені керамикалық балшықтан жасалған нағыз тандыр өз қолымен салынған және 1200 С-қа дейінгі температурада үнемі қызады. Демек, мұндай пайдалану кезінде оның сақтау мерзімі шектеулі емес!

10. Сүйікті адамға арналған сәнді «сыйлық» – әрине тандыр ! Жазбаға арналған қыздар, тіпті талғампаз гурмандар да мұндай сыйлыққа қуанады, әсіресе ерлердің көпшілігі сүйікті тағамдарын түтінмен ашық алауда дайындағанды ​​өте жақсы көреді, демек, олар мұндай сыйлықтан қуанатыны сөзсіз! Сондықтан, барлық тандырлар!